Међународна научна конференција

МЕНАЏМЕНТ, СПОРТ, ОЛИМПИЗАМ

Београд, 29. Мај 2015.

Традиционална Међународна научна конференција Алфа БК универзитета, Факултета за менаџмент у спорту, одржана је по 11 пут под називом „Менаџмент, спорт, олимпизам“. Ове године конференција је уврштена у календар конференција МОК-а. Конференцију су отворили ректор Алфа Бк универзитета проф. др Мила Поповић Живанчевић, декан и председник Организационог одбора Конференције проф. др Драган Животић и Виолета Шиљак, редовни професор и председник Научног одбора Конференције. Поздравне речи скупу су упутили представници суорганизатора и државних институција: Факултет спорта и тјелесног одгоја Универзитета у Сарајеву – проф. др Алмир Машала, Олимпијски комитет Србије – генерални секретар Ђорђе Вишацки, Спортски Савез Србије – саветник председника др Дане Корица, Европска секција за историју физичке културе – ФИЕП – председник секције, проф. др Ненад Живановић, Министраство омладине и спорта – државни секретар Предраг Перуничић.

Акценат Конференције је био на првим Европским играма у Бакуу које ће се одржати за непуних 15 дана. Излагачи су представљањем својих научних истраживања расветлили многе недоумице у области науке о спорту.

Међу 165 учесника из 11 земаља био је и проф. др Агаџан Абијев, ректор Државне академије за спорт и физичку културу и генерални секретар Олимпијског комитета Азербејџана. Професор Абијев је одржао пленарно предавање на тему „Физички и духовни развој младих кроз образовање и спорт“. Пре предавања, проф. Абијев је презентовао промотивни спот о предстојећим Европским играма.

Друго пленарно предавање са темом „Олимпизам – јуче, данас, сутра“ је одржао проф. др Стефан Илић, директор Високе школе струковних студија Академије фудбала, професор који је први увео Олимпизам као предмет на високошколске установе.

Захваљујемо се свим учесницима, суорганизаторима, државним институцијама, научном одбору и медијима који су допринели да се XИ међународна научна конференција успешно oдржи.

Повратак на врх